Muhasebe ve Finansman Alanı

Muhasebe ve Finansman Alanı

 

Muhasebe Bölümü Tanıtımı:

Muhasebe programı, kamu ve özel sektör işletmelerinde hizmet, üretim ve faaliyetlerin verimli bir biçimde yürütülmesi için, muhasebe alanında gerekli olan ara insan gücünü yetiştirir. Muhasebe programını bitirenler kamu ve özel sektörde görev yapabilirler ya da kendilerine özel muhasebe bürosu açabilirler. Muhasebecilik mesleğinde ilerleme yetenek ve bilginin başarılı bir çalışma ile kanıtlamasına bağlıdır

 

09.11.2017 1279

Gereken Nitelikler: Muhasebeci olmak isteyen bir kimsenin genel akademik yetenek ve sayısal düşünme yeteneğine sahip olması gerekir. Muhasebe programını seçen bir kişinin ayrıca sosyoloji ve psikoloji alanlarına ilgi duyması, sabırlı, dikkatli ve düzenli bir kimse olması beklenir.

Çalışma Alanları: Muhasebe programını bitirenler kamu ve özel sektörde görev yapabilirler ya da kendilerine muhasebe bürosu açabilirler. Muhasebecilik mesleğinde ilerleme, yetenek ve bilginin başarılı bir çalışma ile kanıtlanmasına bağlıdır.


09-11-2017















Bölüm Hakkında daha detaylı bilgi almak istiyorsanız Milli Eğitim Bakanlığının yayınladığı modüllerdende bilgi sahibi olabilirsiniz.

Tıklayarak Pdf´ye ulaşın.

İLETİŞİM

Adres:
YENİ MAH. IPEK YOLU CAD. YÜKSEKOVA MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ BLOK NO 289B YÜKSEKOVA / HAKKARİ


Telefon
(438) 351 3832


e-Posta Göndermek İçin Tıklayın