Yüksekova Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

Vizyon: Kurumumuz; tüm birimlerinde güven ortamını oluşturmuş, Atatürk İlke ve İnkılâpları ile Milli Eğitimin Temel Amaçları doğrultusunda çağdaş, ilerici, sorumluluk sahibi bireyler yetiştirip uluslar arası standartlar doğrultusunda eğitim-öğretim vererek öncelikle ülkemizin hızlı bir bütünleşme süreci yaşadığı Avrupa Birliğine üye olan ülkelerin önde gelen başarılı eğitim kurumları arasında yer almak.

Misyon: Bizler; yenilikçi yönetimimiz ve eğitim-öğretim branşlarında uzmanlaşmış kadromuz ile beraber lise 1. sınıfdan lise son sınıfa kadar bütünlük taşıyan yeni eğitim programına yer vererek öğrencilerimizin entelektüel ve insanî niteliklerini geliştirerek, Türkiye ve dünya için kendilerine güvenen, ahlâklı, lider nitelikli ve sorumluluk sahibi öğrencileri üst öğrenim kurumlarına hazırlayarak iyi birer vatandaş olmaları için varız.

Başarılar: 2011-2012 Eğitim-Öğretim yılında Yüksekova genelinde liseler arası düzenlenen bilgi yarışmasında okulumuz 3.lük elde etmiştir.

Saatler: 08.00 16.00
Lojman: 1 - Okulumuz içinde bulunan lojmanda 10 daire bulunmaktadır.
Sportif Etkinlikler:
Bilimsel Etkinlikler: Okulumuzda TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarı her yıl düzenli olarak yapılmaktadır.
Proje Çalışmaları:

WEB - https://yovatek.meb.k12.tr

Adres - YENİ MAH. IPEK YOLU CAD. YÜKSEKOVA MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ BLOK NO 289B YÜKSEKOVA / HAKKARİ

Öğretim Şekli :Tam Gün Eğitim

Yerleşim Yeri - Okulumuz Yüksekova Belediyesinin karşısında yer almaktadır.

İl/İlçe Merkezine Uzaklık Okulumuz ilçe merkezinde yer almaktadır.